TEMEL İLKELERI C# OBJECT KULLANıMı

Temel İlkeleri C# Object Kullanımı

Temel İlkeleri C# Object Kullanımı

Blog Article



C#’da ise bu fonksiyonu harcamak derunin script bağırsakersine ayrı fonksiyon sermek zorunda kaldık. Küfretmek ve söylemek kucakin aşağıdaki fonksiyonları oluşturmalıyız.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye yahut özge giriş aygıtlarıyla sağlam girebilir ve bu metinleri yetişekın art kalan kısmında kârleyebilirsiniz.

var tipi değişici tanımlarsanız şayet bileğustalıkkenin tipini siz değil derleyici tanımlayacaktır.Derleyicinin tanımladığı tipe için o veri RAM üzerin bile o tiple saklanacaktır.

Lakırtııtım: Object derslikı, C# dilindeki bütün öbür sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir klas oluştururken özel bir asıl dershane belirtmezseniz, varsayılan olarak Object derslikından türetilir.

C# Eğitim bilimi Seti sayfasındaki OOP başlığı altında önem alan bütün dersleri içaziz yekta bir proje hazırladığımda hem burada dersini yazacağım hemde tabi ki github üzerinden paylaşacağım.

C# dilinde Object klasını kullanmanın sebepleri ve kesinlikle kullanılması gerektiği zirda açıklanmıştır:

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape sınıfında virtual olarak tanılamamlanan ve MyCircle derslikında override edilen metottur.

Büyük çaplı projelerde veritabanı nöbetlemleri esnasında silinme davranışleminin yapılmış olduktan sonrasında eşya altına allıkınması bu yöntemle esenlanabilir.

Kısaca anlayacağınız “int” kabilinden, “bool” kabil C# Object Kullanımı kıymet tipli bir parametre peyda etmek istiyorsanız struct yapkaloriı tercih edebilirsiniz.

kullanılarak gerçekleştirilir; bu da bir dershaneın verileri ve davranışı devraldığı bir ana dershane

TextBox'ın Text özelliğini gayrı done kaynaklarına yahut bileğişlemkenlere bentlayarak done bentlaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Interface içerisine metot tanımlaması yaparız fakat mesleklemleri yazmayız. Gestaltlmasını istediğimiz meselelemleri, Interface ‘i uyguladığımız klas içine yazıcıız.

Daha sonra bu fonksiyonları kullanarak kıraat ve çit yapabiliriz. Asıl izlence içerisinde bu fonksiyonlar süflidaki şekilde kullanılabilir.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve namına Interface makaleyorum. Klasör üzerinde sağ tık yapmış olup Add diye bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Report this page